Forum på internet för radikala åsikter

När det kommer till internetforum för radikala åsikter brukar Flashback vara först att nämnas. Flashback har i stort sett inga gränser när det kommer till att uttrycka sig och man får i stort sett skriva vad som helst om vem som helst utan att det kommer att raderas eller tas bort. På Flashback gömmer sig dessutom användarna bakom anonymitet och Flashbacks forum skyddar sina användares integritet. Det leder givetvis till att användarna kan sitta och slänga ur sig det ena och det andra oavsett om det gör illa någon eller inte. Rasistiska påhopp är vanliga på Flashback samtidigt som det är en väldigt stark ”vi mot dem”-känsla på forumet.

Detta är inte bara ett problem hos Flashback, utan även hos andra forum där man inte behöver visa på något sätt vem man är, utan kan vara helt anonym. Flashback har främst blivit känt och hatat för sitt forum för pedofiler, där aktiva pedofiler sitter och diskuterar med andra pedofiler.

Yttrandefrihet och forum

Flashback är ett av de mest hatade forum på nätet, men det visar även tydligt hur stor yttrandefriheten är på Flashback. På forumen syns människors mest radikala åsikter och frågan är om det är för att de är helt trygga bakom sina forumdatorskärmar eller om det är för att de faktiskt tycker så och står upp för det. Yttrandefrihet på nätet är viktigt och det ska finnas möjlighet för människor att hitta andra likasinnade människor och man kan inte stänga ned det oavsett om man gillar det som skrivs eller inte.

Det kan dock finnas intresse t för de som inte uttrycker radikala åsikter att gå in och läsa för att se hur de mest extrema åsikterna i Sverige faktiskt ser ut på dessa forum och på så sätt kan man ges de rätta verktygen för att bekämpa dem med riktiga argument istället för att vifta med luft.